(ВІДЕО) Пілоти-прикордонники в умовах зими вдосконалюють навики експлуатації Airbus Н-125 з французьким інструктором

НАЗАД
23 лютого 2021 09:30

Протягом останніх тижнів на базі Харківської окремої авіаційної ескадрильї під керівництвом французького інструктора проходять чергові навчання льотного складу.

Вони є завершальним етапом підготовки пілотів-інструкторів, які надалі навчатимуть льотний персонал пілотуванню Airbus Н125.

Під час проведення теоретичних занять та навчально-тренувальних польотів іноземним фахівцем було високо оцінено рівень підготовки льотного складу Харківської окремої авіаційної ескадрильї. Пілоти показали високий рівень льотної майстерності та теоретичних знань щодо порядку експлуатації гелікоптерів та відпрацювання практичних вправ у пілотуванні.

Нагадаємо, понад рік тому Державна прикордонна служба України отримала два гвинтокрили Н125 від французької компанії Airbus Helicopter.  Аби забезпечити використання отриманих машин, завчасно, у Франції, на базі заводу виробника, під керівництвом досвідчених інструкторів компанії Airbus Helicopter пройшли підготовку пілоти-прикордонники, які можуть пілотувати Airbus Н125, а також механіки, які здатні забезпечувати належний технічний стан гвинтокрилів для їхньої ефективної експлуатації.

У прикордонному відомстві нові гвинтокрили підтвердили свою ефективність та економічність. Вони налітали майже 400 годин. У 2020-му їх переважно застосовували для навчання льотного та технічного складу. При цьому навчання нерідко поєднувалося з повітряним моніторингом тієї чи іншої ділянки державного кордону України.

Також зазначимо, що у рамках виконання міжурядової угоди з Французькою Республікою та реалізації інвестиційного проєкту МВС щодо створення єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту Держприкордонслужба України загалом очікує отримати 24 нових вертольоти Airbus Helicopter Н125.

Зважаючи на перспективу розширення авіапарку, Держприкордонслужба запрошує пілотів, які мають бажання та спроможні охороняти український кордон на сучасних та надійних гвинтокрилах.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси