(ВІДЕО) Окупанти спричинили чергу навпроти «Станиці Луганської» та поширюють фейки про жорсткий карантин

НАЗАД
30 червня 2021 15:53

Відповідно до рішення Командувача об’єднаних сил, всі контрольні пункти в’їзду-виїзду на лінії розмежування працюють щоденно з 8-ї до 16-ї години.

В тому числі і КПВВ «Станиця Луганська», який відкрився вчасно. Представники всіх контрольних служб здійснюють пропускні операції в штатному режимі.

Однак громадяни, які прибувають з тимчасово окупованої території Луганської області, повідомили, що представники збройних формувань РФ розповсюджують інформацію про відновлення карантинних обмежень та необхідність проходження самоізоляції на підконтрольній Уряду України території після перетину лінії розмежування.

Також стало відомо, що до 12-ї години дня окупанти штучно стримували осіб, які намагались виїхати з тимчасово окупованої території та дуже повільно здійснювали пропуск зі свого боку.

Після відновлення пропуску з боку окупаційних військ, біля КПВВ «Станиця Луганська» утворилась черга на вхід до підконтрольної Уряду України території складала близько 400 осіб. У зв’язку з цим до здійснення контрольних операцій залучено додаткові прикордонні наряди. Наразі, завдяки швидким діям прикордонників на вхід до контрольованої території України черга складає близько 20 осіб. Пропускні операції здійснюються в штатному режимі.

 

Нагадуємо, що до постанови КМУ від 9 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» внесені зміни, які затверджені постановою КМУ від 16 червня 2021 року № 611, яка набула чинності 17 червня 2021 року. Відповідно до змін для громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які постійно проживають на території України, працівників представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні перетин лінії розмежування є БЕЗПЕРЕШКОДНИМ. Іноземці та особи без громадянства повинні мати поліс (свідоцтво, сертифікат) страхування, що виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України чи договірні відносини із страховою компанією — партнером на території України (асистанс), покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, і діє на строк перебування в Україні.

Зауважимо, що обов’язковою умовою перебування в КПВВ залишається проходження температурного скринінгу та перебування в КПВВ у захисній масці (респіраторі) із дотриманням соціальної дистанції.

Звертаємося до всіх громадян користуватися офіційними джерелами інформації та не піддаватись на провокації з боку представників окупаційних адміністрацій РФ на тимчасово окупованих територіях.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси