(ВІДЕО) На Рівненщині відновлено тимчасовий спрощений пропуск для збору дикоросів на території Білорусі

НАЗАД
31 серпня 2020 17:11

Прикордонники здійснюють пропуск осіб щоденно з 07.00 до 20.00 години з обов’язковим поверненням громадян на територію України у день перетину державного кордону.

Державна прикордонна служба України відкрита для взаємодії та діалогу з громадою та органами місцевого самоврядування. Враховуючи неодноразові звернення, які надходили від територіальних громад прикордоння Рівненської області, щодо можливості збору громадянами України диких ягід та грибів на територію Республіки Білорусь Держприкордонслужба України, після узгодження питання з білоруською стороною, прийняла рішення про забезпечення тимчасового спрощеного пропуску мешканців прикордоння.

Згідно з двосторонніми домовленостями з 30 серпня розпочато другий період тимчасового спрощеного пропуск громадян України на територію білоруського республіканського ландшафтного заповідника «Ольманські болота» для збору дикоросів, який триватиме до 15 листопада.

Прикордонники здійснюють пропуск осіб щоденно з 07.00 до 20.00 години з обов’язковим поверненням громадян на територію України у день перетину державного кордону.

Функціонують тимчасові місця спрощеного перетину кордону:

«Познань» – для жителів населених пунктів Познань, Глинне, Обсіч, Дубно, Хміль;

«Березове» – для жителів населених пунктів Заболоття, Грабунь, Березове, Глинне, Дубно, Хміль;

«Дроздинь» – для жителів населених пунктів Старе Село, Дроздинь, Заболоття.

Для перетину кордону громадянам необхідно мати:

для осіб старше 16 років – дійсний національний паспорт України, довідку з сільського виконавчого комітету з вклеєною фотокарткою і підписом голови сільської ради з печаткою; перепустку, видану органами прикордонної служби Республіки Білорусь на право знаходження в прикордонній смузі; іменну квитанцію про оплату за відвідини республіканського ландшафтного заповідника «Ольманські болота»;

для осіб молодше 16 років – свідоцтво про народження, довідку з сільського виконавчого комітету з вклеєною фотокарткою і підписом голови сільської ради з печаткою, у супроводі законних представників або у супроводі інших повнолітніх осіб за наявності нотаріально завіреного клопотання. Неповнолітні громадяни до 14 років повинні бути вписані в пропуск на право в’їзду (входу) до прикордонної зони особи, яка їх супроводжує, а з 14 років і старше повинні мати пропуск виданий органами прикордонної служби Республіки Білорусь на право знаходження в прикордонній смузі, а також, за наявності, іменну квитанцію про оплату за відвідини республіканського ландшафтного заповідника «Ольманські болота».

Перетин державного кордону здійснюється тільки в пішому порядку або на велосипедах.

Громадянам під час перебування на території Білорусі заборонено розпалювати кострища, займатись вирубкою чагарників і дерев, зведенням таборів і тимчасових укриттів, а також залишати побутове сміття.

З метою недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19 перетин кордону особами здійснюється в медичних масках та обов’язковим температурним скринінгом.

Громадяни, які не будуть виконувати зазначені вимоги або будуть займаються іншою діяльністю, окрім збору дикоросів, будуть притягуватись до відповідальності згідно з чинним законодавством, як України, так і Республіки Білорусь.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси