(ВІДЕО) На переправленні чоловіків за кордон «підняли» більше 5 мільйонів гривень. Схему ліквідували оперативники Держприкордонслужби спільно з поліцією

НАЗАД
25 листопада 2022 13:02

Незаконний бізнес організувало угруповання з одинадцятьох громадян України.

Мешканці Тернопільської та Волинської областей налагодили канал незаконного переправлення чоловіків призовного віку через кордон під виглядом водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення. Вони вносили дані про своїх псевдопрацівників до автоматичної системи видачі дозволів «ШЛЯХ», за що брали від кількох сотень до кількох тисяч доларів США. Таким чином чоловіки призовного віку отримували можливість обійти заборону на виїзд з України.

За попередніми даними, переправники внесли до електронної системи понад 300 осіб, частина з яких не повернулася на Батьківщину. Сума незаконного заробітку, за попередніми оцінками, становить понад 5 мільйонів гривень.

Днями, в ході реалізації оперативної інформації, шляхом проведення контролю за вчиненням злочину, було здійснено затримання групи переправників. Ділки саме супроводжували до Польщі через пункти пропуску «Рава-Руська» та «Угринів» дев’ятьох своїх «клієнтів». Для цього фігуранти кримінального провадження використали 7 мікроавтобусів, а водіями транспортних засобів «працевлаштували» чоловіків, які мали бажання і змогу заплатити за це. Проте міжвідомчою групою у складі оперативників Західного регіонального управління та співробітників Міграційної поліції ГУ НП у Тернопільській області ГУНП, за силової підтримки прикордонного спецпідрозділу «ДОЗОР» і спецпідрозділу поліції, зловмисників було затримано.

За результатами проведення десятків обшуків помешкань і транспортних засобів фігурантів кримінального провадження у Волинській і Тернопільській областях, було виявлено та вилучено майже 70 тисяч доларів США, близько 11 тисяч євро, 238 тисяч злотих і 181 тисячу гривень. Також як докази до справи долучено паспорти і копії паспортів громадян України для виїзду за кордон, витяги з реєстру Укртрансбезпеки, чорнові записи, кілька десятків мобільних телефонів та флеш-носіїв, 1 планшет, 3 ноутбуки і пристрій, схожий на револьвер. Крім того, накладено арешт на 9 мікроавтобусів та 1 легковик.

Трьом фігурантам кримінального провадження уже повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Санкція за скоєне передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів іншим учасникам угруповання.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси