(ВІДЕО) На Одещині прикордонники викрили міжнародний канал контрабанди кокаїну до ЄС

НАЗАД
19 грудня 2020 11:13

У рамках програми по контролю за контейнерними перевезеннями співробітники Держприкордонслужби спільно з іншими правоохоронними органами виявили чергову партію кокаїну.

Наркотики прибули в Україну до «Морського порту Південний» з Еквадору у контейнері з вантажем фруктів.

Заздалегідь правоохоронцям стало відомо, що кінцевим пунктом доставки «елітного наркотика» мала бути одна з країн ЄС. Прикордонники здійснили оперативний супровід контейнера та зупинили контрабандний вантаж наркотиків з території України у міжнародному пункті пропуску «Старокозаче».

Кокаїн, розфасований у 46 брикетах, був захований у вентиляційних люках контейнеру. Загальна вага наркотику разом із пакуванням становила 54 кг. Орієнтовна вартість вилучених наркотиків на чорному ринку сягає 12 мільйонів доларів США.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.305 ККУ «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів».

Завадити контрабандному переміщенню кокаїну вдалося завдяки злагодженим діям співробітників Держприкордонслужби, Служби безпеки України та митниці, які здійснювались під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури та за силової підтримки прикордонного спецпідрозділу «ДОЗОР».

Варто зауважити, що лише цього року у морських портах на Одещині співробітникам Держприкордонслужби вдалось виявити понад 500 кг кокаїну.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси