(ВІДЕО) На Львівщині ліквідовано канал незаконної міграції. Затримано організатора

НАЗАД
28 грудня 2020 16:21

За результатами проведення комплексу заходів, упродовж цієї доби правоохоронці затримали десятьох нелегальних мігрантів з Іраку та турка, який організував їх подорож.

Так, у рамках кримінального провадження, оперативники Львівського прикордонного загону та військовослужбовці відділення «Нижанковичі» поблизу кордону з Польщею затримали п’ятьох іноземців – чотирьох  чоловіків та жінку. Документів, що підтверджують особу, іноземці з собою не мали, втім повідомили, що вони є громадянами Іраку. Для встановлення обставин правопорушення та притягнення до відповідальності за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП, затриманих доставили до прикордонного підрозділу.

Майже водночас, у Львові, в порядку ст. 208 КПК, правоохоронці затримали організатора злочину – громадянина Туреччини. Встановлено, що 62-річний іноземець за свої «послуги» отримував грошову винагороду в розмірі 1600 доларів США з особи.

Крім цього, за результатами невідкладних слідчих дій, за однією з адрес міста Львова, правоохоронці виявили ще п’ятьох незаконних мігрантів, зі слів, громадян Іраку. Чоловік, жінка та троє дітей також не мали документів, що посвідчують особу. І цих «вояджерів» громадянин Туреччини також мав незаконно переправити через державний кордон до країн ЄС. Для тимчасового проживання мігрантів турок винаймав дві квартири у центрі Львова.

Незаконних мігрантів у встановленому законодавством порядку буде передано представникам Державної міграційної служби у Львівській області.

Комплекс усіх заходів проводила спільна міжвідомча група з оперативних співробітників Львівського прикордонного загону, представників УБЗПТЛ у Львівській області та слідчого відділу ГУ НП у Львівській області під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

Тривають заходи щодо встановлення всіх причетних до злочину осіб.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси