(ВІДЕО) На Черкащині запущено лінію виготовлення інженерних загороджень для ДПСУ

НАЗАД
12 листопада 2021 10:04

Державний кордон України потребує належного облаштування, враховуючи ризики та загрози, а також особливості ділянок (рівнинна, гірська, лісиста, річкова тощо).

Для кожної ділянки державного кордону передбачається специфічний конструктив як в інженерному, так і технічному плані.

Проте серед усіх елементів інженерного облаштування, які використовуються на різних ділянках кордону, чи то річкова, сухопутна або гірська, завжди присутнє загородження з колючого дроту, переважно спірального типу.

На сьогодні загальна потреба Держприкордонслужби в колючо-ріжучих загородженнях спірального типу складає близько 300 тисяч бухт.

Щоб мінімізувати витрати бюджетних коштів прикордонне відомство ініціювало внесення змін до Переліку видів господарської діяльності, здійснення якої дозволяється військовим частинам Збройних Сил, якими нам надано право на виробництво виробів із дроту, ланцюгів і пружин. Тож відтепер ДПСУ має підстави самостійно виробляти колючо-ріжучі загородження спірального типу.

- Державний кордон України, з урахуванням усіх ризиків і загроз, особливостей ділянок, потребує належного інженерного облаштування. На сьогоднішній день в одному з органів Державної прикордонної служби України розгорнуто цех з виробництва єгози. Виробництво буде здійснюватись виключно для потреб Держприкордонслужби, - говорить заступник начальника управління озброєння та інженерно-технічного забезпечення Адміністрації ДПСУ.

Орієнтовна вартість виготовлення однієї бухти – до 2,5 тисяч грн, а це, у порівнянні із придбанням у підприємств промисловості, значно дешевше.

Низка організацій не стоять осторонь цієї проблеми і допомагають Держприкордонслужбі, серед яких і компанія BGV Group Managemen.

- Прагнення допомогти державі, в умовах, коли держава дає відсіч агресії, об’єднує як пересічних громадян, так і великий бізнес. І наша компанія завжди допомагала і допомагає державі. І ми ніколи не стояли осторонь. І коли прикордонники звернулись до нас  з проханням допомогти у вирішенні питань саме з технічного облаштування кордону, ми відразу відгукнулися та почали працювати, - розповів директор з комунікацій BGV Group Management Олег Зонтов.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси