(ВІДЕО) Морська охорона продовжує рейди контролю прикордонного режиму і протидії браконьєрству в прикордонні

НАЗАД
23 березня 2021 10:14

Понад півтори тисячі морських миль пройшов корабельно-катерний склад Морської охорони, патрулюючи територіальне море, прилеглу та виключну (морську) економічну зони в Чорному та Азовському морях і на річці Дунай вихідними, що минули.

Лише протягом вихідних виявлено та розпізнано близько 200 цілей, опитано 16 суден прибережного та закордонного плавання, оглянуто 20 суден та плавзасобів.

За результатами огляду виявлено та припинено 4 адміністративних правопорушення щодо недотримання прикордонного режиму, а також 3 правопорушення, пов’язаних з недотриманням правил використання об’єктів тваринного світу. До адміністративної відповідальності притягнуто 14 осіб.

Так, в Чорному морі, у В(м)ЕЗ України в місцях сезонного нерестового скупчення камбали калкан, кораблем Морської охорони було виявлено типову камбальну сітку завдовжки 250 м. З тенет морські прикордонники звільнили 11 камбал, а безхозні сітки вилучено встановленим порядком.

В Азовському морі двічі виявлялися рибальські плавзасоби, на яких громадяни України здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів в Генічеському та Бердянському районах. При цьому, в першому випадку це були 23 камбали глось та 10 піленгасів, виловлені забороненими сітками, а в іншому – в судні було виявлено 2 рибини цінних осетрових порід та близько 500 кг тюльки звичайної, здобутої забороненим в тому районі способом тралення.

Риболовлю суден-порушників було припинено, рибалок притягнуто до адміністративної відповідальності – за порушення прикордонного режиму та правил використання об’єктів тваринного світу.

Свій улов рибалки здобули незаконним способом. Тож його і усі знаряддя лову – понад 100 метрів сіток і трал – вилучено.

Загальна сума збитку державі від такої браконьєрської діяльності становить майже 136 тисяч грн. Крім того, до Національної поліції направлено повідомлення за ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси