(ВІДЕО) Комплектуючі до парашутної системи виявили на кордоні з РФ

НАЗАД
17 грудня 2020 15:17

Учора прикордонники Луганського загону спільно зі співробітниками митниці виявили товари, що переміщувалися через державний кордон без відповідної сертифікації.

Так, в пункт пропуску «Мілове», що на Луганщині, автомобілем марки «Шевроле» прибув наш співвітчизник. Він прямував з РФ в Україну.

Під час огляду транспортного засобу оглядова група виявила 10 парашутних комбінованих уніфікованих приладів. Такі пристрої призначені для розкриття ранця парашута або введення в дію інших пристроїв, що розкривають парашут та можливо є товарами подвійного використання.

Варто зазначити, що міжнародна передача товарів подвійного використання супроводжується спеціальними документами як суб’єкту здійснення такої діяльності, так і спеціальної сертифікації об’єкту міжнародної передачі. А ось у «кур’єра» жодних дозвільних документів, ні на товар, ні на передачу такого товару не було. 

В ході спілкування з українцем було з’ясовано, що комплектуючі парашутної системи він придбав на території РФ. Збувати напівавтомати планував вже на території України через інтернет-магазини.

Наразі для прийняття подальшого правового рішення товар та авто прикордонники передали співробітникам компетентних правоохоронних органів.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси