(ВІДЕО) І служба, і дружба: строковики опановують спеціальність кінолога

НАЗАД
17 листопада 2020 10:26

Бути кінологом – справжнє покликання. Собака для прикордонника – це не лише напарник по службі, це вірний друг та надійний помічник. Як і в кожній професії — кінологами не народжуються, ними стають.

Тож стати кінологом можна, призвавшись на строкову військову службу до лав Держприкордонслужби.

Так, протягом цього року уже понад 100 строковиків за покликом серця опанували цю професію та продовжують службу разом з вірними чотирилапими напарниками.

Це юнаки, які обрали для себе почесну та відповідальну справу – боронити кордони своєї держави. Для них кінологія стала покликанням.

На базі Кінологічного навчального центру спеціальність кінолога строковики-прикордонники опановують протягом трьох місяців за напрямом підготовки -розшукові собаки прикордонної служби. За час навчання юнаки вчать своїх підопічних йти по сліду, виявляти, затримувати та конвоювати правопорушників.

Без таких спеціалістів не обходиться жоден підрозділ Державної прикордонної служби України. Розшукові собаки незамінні помічники, які сміливо затримують злочинців, долаючи десятки кілометрів.

Бути кінологом — це не просто любити собаку, тут важливо розуміти один одного та відчувати. Адже кінологічна пара — це єдиний тандем, який створюється в процесі навчання та дресирування. А за кожним собакою, який вірно несе службу на кордоні, стоїть справжній професіонал своєї справи.

Тож, якщо ви любите собак і вважаєте кінологію своїм покликанням, тоді ця професія саме для вас. І до того ж, ви знайдете для себе вірного друга, який ніколи вас не підведе.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси