(ВІДЕО) Хто зараз може розраховувати на гуманітарний пропуск через кордон та гуманітарний транзит?

НАЗАД
02 квiтня 2020 11:27

За добу прикордонники забезпечили гуманітарний транзит двох колон з пунктів пропуску «Краківець» та «Бачівськ». Додому 53 автомобілями прямували понад 260 громадян Молдови.

Прикордонники Мостиського та Сумського загонів спільно з санітарно-карантинними підрозділами провели температурний скринінг та опитали іноземців про стан здоров’я. Після усіх заходів контролю автомобільні колони у супроводі представників Нацполіції попрямували до пунктів пропусків  на кордоні з Республікою Молдова.   

Загалом з початку карантинних заходів, із 16 березня 2020 року,  українськими прикордонниками забезпечено пропуску 15 таких колон із 248 транспортних засобів. Ними додому повернулися понад 1400 іноземців, переважна більшість з яких громадяни Молдови. 

В інтерв’ю інформаційному агентству РБК-Україна Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко розповів хто зараз може в’їхати в Україну та кого пропускають за окремим рішенням під час карантинних заходів.

 «В'їхати можуть громадяни України, іноземці, у яких є посвідка на проживання в Україні, ті, у кого або батьки, або діти – громадяни України, а також акредитовані співробітники дипломатичних місій», - розповів очільник відомства.

Голова Держприкордонслужби розповів і про осіб, яких пропускають через кордон транзитом та з гуманітарною метою.

«Я вважаю, що це гуманно по відношенню до цих людей, у яких немає можливості інакше потрапити на батьківщину»,  - зазначив  Сергій Дейнеко.

«Зараз багато пропускаємо на похорон близьких родичів, кожен день по 10-20 осіб. І також ми з розумінням ставимося до наших сусідів, громадян Молдови, які їдуть з Росії та ЄС до себе на батьківщину – кожен день формуємо колони і Нацполіція їх супроводжує», - додав він. 

 «Ми гарантуємо, що ці громадяни ніде по дорозі не виходять, крім як справити нужду в спеціально відведених місцях. Якщо навіть вони інфіковані, то українські громадяни від цього не постраждають», - зауважив очільник прикордонного відомства в інтерв’ю.

Повний текст інтерв’ю за посиланням: https://www.rbc.ua/ukr/news/sergey-deyneko-nashi-lyudi-poymut-opasnosti-1585771926.html

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси