(ВІДЕО) Фіктивні шлюби та шахрайські схеми – правоохоронці викрили злочинну схему з використання сурогатного материнства

НАЗАД
08 листопада 2021 11:30

За інформацією слідства, злочинну схему розробив 35-річний вінничанин, раніше судимий за вчинення корисливих злочинів.

Зловмисники пропонували низку послуг сурогатного материнства у медичних клініках міста Києва та Вінниці. Їхній пакет включав укладання фіктивних шлюбів, внесення завідомо недостовірних відомостей до медичних документів тощо. З клієнтів, якими були українці та громадяни Китаю, ділки отримували по 30-50 тисяч доларів США. Слідчі Нацполіції встановили, що шахраї серед іншого дурили клієнтів, переважно іноземців, та брали з них оплату за неіснуючі послуги. Зокрема зловмисники, отримавши від клієнтів гроші, затягували час, створюючи уявлення потерпілих щодо своєї легальної діяльності.

Викриття злочинної групи відбулося в результаті комплексу заходів, проведених співробітниками оперативно-розшукового підрозділу Могилів – Подільського прикордонного загону спільно з СБУ у Вінницькій області, УСР та слідчим управлінням Нацполіції у Вінницькій області за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури та за силової підтримки прикордонного спецпідрозділу «ДОЗОР».

Під час санкціонованих обшуків за адресами проживання фігурантів, в офісах клінік у Києві та Вінниці виявлено та вилучено медичну документацію, ноутбуки, мобільні телефони, флешносії та інші речові докази, що свідчать про злочинну діяльність.

Наразі організатору злочинної схеми та його 26-річній спільниці слідчі оголосили про підозру за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою). Також у їх діях вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людьми). Наразі встановлюються інші особи, причетні до цієї злочинної діяльності та потерпілі. Слідчі дії тривають.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси