Співробітники Держприкордонслужби та СБУ викрили схему переправлення громадян України до РФ через Крим

НАЗАД
14 червня 2019 13:07

Співробітники Держприкордонслужби спільно зі Службою безпеки та прокуратурою АР Крим продовжують заходи по виявленню осіб, які займаються незаконним переправленням громадян до РФ через закриті пункти пропуску.

Так, учора, в рамках відкритого кримінального провадження, оперативні співробітники Азово-Чорноморського регіонального управління  Держприкордонслужби спільно зі співробітниками Служби безпеки України в АР Крим (з дислокацією в м. Херсон), під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим, за силової підтримки спецпідрозілу «ДОЗОР» припинили діяльність протиправної групи, яка займалась незаконним переправленням громадян до Російської Федерації через Крим. Правоохоронці провели санкціоновані обшуки в місцях проживання фігурантів справи у м. Дніпро, а також в їх транспортних засобах.

За результатами обшуків представники міжвідомчої групи виявили та вилучили дві автівки, що безпосередньо використовувались для перевезення громадян з порушеннями. А також блокноти та зошити із записами про факти можливих незаконних перевезень, телефони з картами українських і російських операторів зв’язку, митні декларації РФ, рекламні матеріали щодо перевезень з тимчасово окупованої території АР Крим до Російської Федерації. Організатору протиправної діяльності повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтями 332 та 332-1 КК України.

Нагадаємо, що таких «перевізників» правоохоронці вже затримували у 2017 та 2018 роках.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси