(ВІДЕО) Чому російські ФСБешники «стопорилися» біля учасників Сі-Бризу?

НАЗАД
13 липня 2021 08:20

До та під час навчань «Sea Breeze-2021» за військовими та прикордонними кораблями України і партнерів постійно стежили росіяни. Традиційно вдавалися до хитрощів та погроз.

Кораблі ЧФ РФ та прикордонслужби ФСБ РФ підходили в безпосередню близькість до кораблів Морської охорони  Держприкордонслужби України та супроводжували міжнародні тактичні групи із кораблями країн NATO. Особливе занепокоєння викликало наближення учасників міжнародних навчань «Sea Breeze-2021» до районів газоконденсатних родовищ у Чорному морі.

У кораблів країни-агресора негайно виникали загрозливі нотки у повідомленнях по відкритих каналах міжнародної морської безпеки: райони оголошувалися закритими за неіснуючими повідомленнями, курс руху кораблів оголошувався небезпечним, лунали вимоги негайно змінити курс та залишити район родовищ.

Патрульний корабель ЧФ РФ «Павел Державин» аби виправдати своє перебування в точці стеження за іноземними військовими кораблями у безпосередній близькості до територіального моря України, використовував сигнал «судно без можливості керуватися» (дві кулі одна над однією). Але на запит українських прикордонників, чи потрібна допомога, «ввічливі люди» визнавали, що паламки у корабля немає і посилалися на очікування розпорядження «з верху».

Зрештою, всі стеження і хитрощі було викрито, план навчань виконано в повному обсязі, аргументи української сторони про проведення міжнародних навчань у В(м)ЕЗ України із дотриманням норм міжнародного мореплавства, залишали російськи кораблі ні з чим. Міжнародні тактичні групи кораблів благополучно повернулися в пункти базування, а північні сусіди на поважній дистанції лише пильно дивилися в слід.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси