(ВІДЕО) Біля кордону затримали бус з російським чтивом

НАЗАД
03 квiтня 2020 14:16

На Луганщині прикордонники зупинили авто вщерть забите книгами російського виробництва.

Учора  близько 10 години вечора наряд  відділу «Троїцьке» зі співробітниками оперативно-розшукового підрозділу Луганського загону, реалізовуючи оперативну інформацію, зупинили вантажний мікроавтобус для перевірки. Фургон рухався польовою дорогою біля прикордонного села Лантратівка. У транспортному засобі 57-річний водій разом із 48-річним пасажиром везли майже 6 десятків картонних коробок з більш як 2,3 тисячі книг.

За результатами попереднього огляду – уся друкована продукція російського виробництва. Серед книг є як світові бестселери, так і продукція російських авторів, яка показує «подвиги» російських силовиків, висвітлює події радянської епохи. Чи є в цих книгах антиукраїнські твори або ті, що містять радянську пропаганду, встановлюватимуть експерти.

Наразі оперативники встановили, що водій повинен був доставити російське чтиво у Київ. Свої логістичні послуги чоловік оцінив у 20 тисяч гривень. Його прикордонники притягнули до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму та разом із пасажиром та вантажем передали представникам відповідних правоохоронних структур  для проведення необхідних експертиз та кваліфікації діяння.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси