(ВІДЕО) 5 тисяч експрес-тестів на COVID-19 отримали прикордонники від Фонду «Україна-ХХІ століття»

НАЗАД
29 травня 2020 09:30

Державна прикордонна служба України – перше відомство, якому Фонд передав партію експрес-тест-систем.

Учора, 28 травня, представники Фонду інтелектуальної співпраці «Україна-ХХІ століття» передали співробітникам госпіталю Державної прикордонної служби України 5 тисяч експрес-тест-систем для діагностики коронавірусу.

У передачі допомоги взяли участь – заступник Голови Державної прикордонної служби України генерал-майор Сергій Сердюк, голова Фонду Богдан Губський та представники військового госпіталю.

Як зазначив під час благочинної акції керівник Фонду «Україна-ХХІ століття», тести дозволять упередити поширення коронавірусу, допоможуть діагностувати захворювання серед працівників прикордонної служби, які виконуючи посадові обов’язки ризикують власним здоров’ям.

«Військовослужбовці Державної прикордонної служби знаходяться на передовій у боротьбі з коронавірусом і щоденно перебувають у зоні ризику, адже несуть службу як в зоні ООС і на межі з Кримом, так і в пунктах пропуску через державний кордон України, через які щоденно проходять десятки тисяч людей. Саме тому їм потрібна допомога, щоб вони могли якісно виконувати свою роботу», - зазначив Богдан Губський.

Зі свого боку заступник Голови Державної прикордонної служби та медперсонал госпіталю висловили вдячність Фонду за допомогу та співпрацю.

«Допомога Фонду «Україна-ХХІ століття» вкрай необхідна. Експрес-тести, які ми сьогодні отримали, дозволять нашому медичному персоналу як в клінічних центрах так і з мобільних бригад продовжувати важливу роботу з недопущення поширення захворювання. Своєчасне виявлення і госпіталізація хворих допоможуть захистить від загрози зараження інших людей, і в тому числі лікарів. Тому велике спасибі Фонду за таку співпрацю. Ми цінуємо і вдячні за всю допомогу, яка рятує життя. Саме так ми зможемо перемогти коронавірус», - зазначив Сергій Сердюк.

Наразі в Держприкодонслужбі лабораторно зафіксовано більше 40 захворювань на COVID-19, з яких одужало 19. Під контролем медиків перебувають близько 100 прикордонників, які контактували з хворими.

«Підрозділи охорони здоров’я Держприкордонслужби постійно контролюють процес лікування хворих, визначають коло контактних осіб, відслідковують стан їх самопочуття і забезпечують проведення експрес-тестів чи ПЛР-діагностики на наявність захворювання», - відмітив начальник Головного військово-медичного клінічного центру Володимир Лопайчук.

Надалі такі тести Фонд передаватиме медикам центрального госпіталю Служби безпеки України та військового клінічного госпіталю Міністерства оборони України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси