(ВІДЕО) 13,7 тисяч ящиків з сигаретами на суму близько 145 мільйонів гривень – результат огляду контейнерів в Одеському порту

НАЗАД
24 квiтня 2021 07:48

Учора, 23 квітня, співробітники Держприкордонслужби спільно з Департаментом стратегічних розслідувань Нацполіції завершили перевірку 12 контейнерів з вантажем цигарок, які знаходяться на терміналах «Одеського МТП».

Заходи відбувалися під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури та на виконання ухвал суду про проведення огляду.

Нагадаємо, 21 квітня прикордонники спільно з Нацполіцією блокували схему ведення в незаконний обіг сигарет, нібито призначених для Duty Free https://is.gd/TXgR6M.

Оборудка передбачала ввезення цих сигарет в Україну з ОАЕ та інших країн і подальше незаконне переміщення до країн Євросоюзу.

За результатами огляду контейнерів виявлено більше 13700 ящиків з сигаретами. Сума оцінки вантажу сягає близько 145 мільйонів гривень.

Слідчі дії тривають.

Наголосимо, викриття протиправних оборудок проводиться на підставі аналізу тютюнових виробів, які затримувалися підрозділами Держприкордонслужби. Зокрема, прикордонники фіксували суттєве збільшення спроб переміщення через кордон сигарет саме з маркуванням «for duty free only» та без акцизних марок. Лише протягом минулого року на кордоні з країнами ЄС затримано майже 100 тисяч пачок сигарети з відповідним маркуванням. Також уважно аналізувалася інформація їх потрапляння на територію України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси