(ВІДЕО) Під час навчань «Сі Бриз 2018» українські прикордонники відпрацювали безпарашутне десантування з вертольоту в море

НАЗАД
10 липня 2018 14:25

Сьогодні в рамках активної фази багатонаціональних навчань «Сі Бриз 2018» прикордонники відділів спеціальних дій на воді Одеського загону морської охорони відпрацьовували стрибки без парашуту з гелікоптеру у воду.

За легендою навчань противник використовує диверсійні сили та засоби для дестабілізації ситуації в регіоні, тому було прийнято рішення застосувати зведений протидиверсійний підрозділ на рейді порту Одеса. 

На ходу з 7-метрової висоти прикордонні дайвери без парашутів десантувалися з гвинтокрилу у море в заданому районі. Після висадки група дісталася визначеного об'єкта під водою та нейтралізувала умовного противника.

Вправу виконано належним чином. Теоретичні заняття та практичні тренування, що передували навчанням виявилися ефективними.

Цього року троє водолазів вперше випробували себе в такому іспиті. Решта бійців вже мали досвід у таких стрибках.

Начальник відділу спеціальних дій на воді Одеського загону морської охорони Юрій Урянський зазначив, що такий захід виконується прикордонниками не вперше.

«Він корисний тим, що дає можливість відпрацювати безпосередні дії, які нам знадобляться в подальшій службі. Також це можливість перевірити моральний стан персоналу відділу, готовність до екстремальних дій та дій з підвищеним ризиком для життя», - сказав він.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси