(ВІДЕО) Захисник хабародавця через телефон «Довіра» намагався вплинути на рішення прикордонників

НАЗАД
14 липня 2020 11:12

Щоб уникнути карантину чоловік запропонував прикордонникам хабар, а його «захисник» через телефон «Довіра» звинувачував у неправомірних діях наряд.

Спроба підкупу прикордонників мала місце у пункті пропуску «Сеньківка», що у Чернігівській області.

51-річний українець, прибув з Росії – країни зі значним поширенням захворювання на Covid-19. Мандрівник, не хотів проходити самоізоляцію, а тому запропонував неправомірну вигоду – 4 тисячі рублів – вартовому біля шлагбауму. Прикордонник від коштів відмовився та викликав старшого зміни. Хабародавець запропонував гроші старшому зміни також.

«Пойміть, я пів року вдома не був. Я хотів по-чєловєчєскі поговорити», - аргументував свої дії порушник. Правоохоронці поінформували мандрівника про кримінальну відповідальність за пропозицію або надання неправомірної вигоди службовій особі та запросили у службове приміщення для проведення необхідних процесуальних дій. У цей час на телефон служби «Довіра» зателефонував чоловік попутниці хабародавця. Додзвонювач скаржився на свавілля прикордонників, які тривалий час тримають у пункті пропуску безневинну особу, в якої, нібито, кошти випадково потрапили у пред’явлений на контроль паспорт. Але ця протекція не допомогла.

Прикордонники, як годиться в таких випадках, надіслали в Нацполіцію повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 369 Кримінального кодексу України, для внесення в ЄРДР.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси