(ВІДЕО) За яких умов надається право перетинання кордону чоловікам з категорії заброньованих за підприємствами, установами, організаціями

НАЗАД
27 липня 2022 14:48

Під час дії правового режиму воєнного стану існують окремі вимоги щодо пропуску за кордон військовозобов’язаних осіб, заброньованих за підприємствами, установами, організаціями.

Тож, для підтвердження підстав щодо перетинання державного кордону України на виїзд з території України, крім документів, які передбачені законодавством для перетинання кордону на загальних підставах, така особа

має також подати:

у разі виїзду у відрядження: 

документи, що підтверджують службове відрядження (постанова КМУ від 12 квітня 2022 р. № 440),

посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік (розпорядження КМУ від 8 серпня 1995 р.

№ 493-р) або витяг з наказу Міністерства економіки (згідно з пунктом 5 постанови Кабінету Міністрів України від 03.03.2022 № 194).

у разі виїзду у відпустку:

посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік (розпорядження КМУ від 8 серпня 1995 р.

№ 493-р) або витяг з наказу Міністерства економіки (згідно з пунктом 5 постанови Кабінету Міністрів України від 03.03.2022 № 194),

документи, що підтверджують відпустку. «Витяг з наказу про відпустку, де його керівник дозволяє перетнути кордон», - наголосив начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління ДПСУ полковник Ігор Матвійчук.

Зазначимо, що в умовах правового режиму воєнного стану здійснюється бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими держорганами, підприємствами, установами, організаціями, які задовольняють потреби Збройних Сил, інших військових формувань, населення, згідно з вимогами постанови Уряду від 03.03.2022 № 194 «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси