(ВІДЕО) За хабарі та відвідування окупованої території іноземці поплатилася забороною в'їзду в Україну

НАЗАД
06 лютого 2020 11:34

Прикордонники у двох столичних аеропортах відмовили у в’їзді росіянці та таджику через їхню спробу «купити» безперешкодний перетин кордону.

Так, в пункті пропуску «Київ» (Жуляни) викрито хабародавницю, яка хотіла втягнути охоронців кордону в протизаконні дії. Нею виявилась громадянка Росії, яка їздила на ТОТ АР Крим через закриті пункти пропуску. Коли росіянка зрозуміла, що через порушення  законодавства України прикордонники не пропустять її через державний кордон – вдалась до спроби підкупу. У 500 доларів США «винахідниця» оцінила свій пропуск.

Офіцер відділу «Жуляни» на хабар відповів категоричною відмовою, натомість жінці заборонили в'їзд на територію України терміном на три роки та відправили зворотним рейсом.

Крім того, в пункті пропуску «Бориспіль» прикордонники відмовили у праві перетину кордону громадянину Таджикистану через неналежне підтвердження фінансового забезпечення. Однак, іноземець не розгубився і вирішив «купити» право в’їзду в Україну за 200 доларів. 

Водночас, уже під час його затримання спільною міжвідомчою групою з прикордонників, офіцерів УВВБ «Центр» та слідчими поліції, громадянин Таджикистану зменшив вартість хабаря до 100 доларів США. Нерішучого іноземця затримано та передано поліції для подальшого проведення слідчих дій.

Держприкордонслужба закликає усіх громадян, які прямують через державний кордон, не намагатись вплинути на винесення правового рішення у будь-який спосіб. Дотримуйтесь законодавства України та приємних Вам подорожей.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси