(ВІДЕО) З відкриттям навігації катери Морської охорони Держприкордонслужби підготовлені до служби та спущені на воду

НАЗАД
02 квiтня 2021 15:15

Відповідно до Правил користування маломірними суднами на водних об’єктах в прикордонних районах розпочато навігацію маломірних плавзасобів.

Державна прикордонна служба України звертає увагу жителів та гостей прикордоння на необхідність дотримання правил прикордонного режиму під час водних прогулянок, риболовлі, дайвінгу тощо.

Звертаємо увагу, що вихід плавзасобів на воду в контрольованому прикордонному районі дозволяється тільки з відкритих для цього об’єктів базування з обов’язковим інформуванням прикордонного підрозділу, в тому числі і про вид діяльності, що планується здійснювати (риболовля, дайвінг тощо).

Малі катери Морської охорони турботливо підготовлені до служби та спущені на воду. Екіпажі катерів пройшли відповідну підготовку з підвищення  навичок експлуатації катерів для виконання поставлених завдань.

Нагадаємо, що на Державну прикордонну службу України покладаються обов’язки, в тому числі, й щодо здійснення контролю у районах несення служби за збереженням природних ресурсів і підводної культурної та археологічної спадщини, додержанням правил промислової та іншої діяльності, охороною довкілля.

При цьому, прикордонники мають право зупиняти та оглядати в установленому порядку судна і плавзасоби, що ведуть промисел риби та інших водних живих ресурсів, здійснюють пошук, дослідження та операції, пов’язані з таким промислом, або виконують інші роботи у виключній (морській) економічній зоні України, прилеглій зоні та територіальному морі. Також прикордонники мають право перевіряти документи на ведення рибного промислу та виконання інших робіт.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси