(ВІДЕО) Як білорус та двоє українців на Миколая роги збирали

НАЗАД
20 грудня 2020 10:57

Якщо Святий Миколай не несе їм подарунки, то вони візьмуть їх самі – вирішили троє спритників і подалися у зону відчуження шукати роги диких тварин

На заваді незаконним діям збирачів стали охоронці кордону та поліцейські.

Учора прикордонники Житомирського загону спільно зі співробітниками Нацполіції, під час реалізації оперативної інформації, виявили 3-ох осіб, які на радіаційно забрудненій території збирали роги диких тварин.

Правопорушники, якими виявились двоє українців та один білорус незаконно проникли на відселену територію та на момент затримання встигли назбирати понад три десятки рогових утворень копитних тварин. Як з’ясувалось всі чоловіки є жителями Київщини, іноземець має право постійно проживати на території України.

Наразі стосовно затриманих правоохоронці склали протоколи за ст. 46-1 КУпАП «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення», рішення за якими прийматиме суд. Разом з тим, прикордонники надіслали до компетентних органів повідомлення про виявлення ознак кримінального порушення за ст.267-1 ККУ «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки». Роги оленів, цапів та лосів загальною вагою понад 50 кг вилучено.

До речі, один із правопорушників вже не вперше потрапляє у поле зору правоохоронців. Так, у травні поточного року його, разом з двома іншими шукачами пригод, затримали у Чорнобильській зоні. Тоді порушники встигли назбирати понад 150 кг рогових утворень диких тварин.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси