(ВІДЕО) Відділ спеціальних дій Одеського загону Морської охорони відпрацьовує висотну підготовку

НАЗАД
28 листопада 2020 11:29

Одним з особливих та ризикованих елементів, які доводиться виконувати військовослужбовцям відділу спеціальних дій при забезпеченні штурмової висадки – є спуск з гвинтокрила по динамічному фалу на судно у відкритому морі.

Виконання групою такої висадки потребує неабиякої підготовки, й не лише фізичної, напрацьованих до автоматизму навичок, що досягається системними тренуваннями.

Реалії сьогодення свідчать, що для ефективного захисту морських кордонів, протидії злочинній діяльності на морі, Морській охороні Держприкордонслужбі потрібно постійно впроваджувати інновації в захисті кордону, застосовувати нові форми і методи протидії.

Саме з цією метою морські «специ» Одеського загону Морської охорони протягом трьох тижнів відточували свої вміння на суходільній висоті. Навчання відбувалися у відповідності до договору між загоном Морської охорони та приватним будівельним підприємством із надання послуг в проведенні навчання з висотної підготовки кваліфікованими фахівцями.

Практичній частині передувала теорія. Організація проведення безпечних дій на висоті, види й способи в'язання та застосування спеціальних вузлів, різні типи спорядження, їх обслуговування та призначення, вихід з аварійної ситуації – ці теми морські прикордонники вивчали протягом тижня.

Згодом два тижні практичних занять на одеському скеледромі. Тут морські спецпризначенці напрацьовували та вдосконалювали навички із власноручного створення вузлів та їх застосування, із безпечного спуску і підйому за допомогою різноманітних пристроїв та приладь.

Навчання тривало під керівництвом одного з найкращих інструкторів-верхолазів Одещині з двадцятирічним стажем Віорела Чебана.

На завершення курсу кожен учасник здав іспит, що складався з теоретичних тестів та практичних заліків. Всі бійці відділу, які брали участь у навчанні, отримали відповідні посвідчення та сертифікати з класифікацією «верхолаз».

Для більшості представників спецпідрозділу така практика не є новою, проте, вони повсякчас із задоволенням долучаються до тренінгів, адже завжди діють за принципом – досконалість не має межі.

«Даний курс став не просто корисним, а й дуже цікавим. Наставник – надзвичайний професіонал, досвідчений фахівець, який не лише новачків навчив, а й бувалих воїнів здивував новими «фішками»», - ділилися враженнями бійці.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси