(ВІДЕО) В акваторії Чорного моря прикордонники виявили кілометрову пастку з рибою

НАЗАД
20 квiтня 2020 11:32

В рамках патрулювання зони відповідальності в Чорному морі, в районі Тендрівської коси, на катері Морської охорони морські прикордонники помітили саморобні буї з пластику.

Провівши ретельне обстеження знахідки на предмет виключення фактів диверсійної діяльності, екіпаж виявив кілометрову браконьєрську пастку і   близько 120 морських «мешканців», в тому числі червонокнижних.

Прикордонники дістали з тенет «морських бранців» - більше 50 камбал-калканів, 65 крабів та 1 рибину осетрової породи та відпустили у природне середовище. Сітки були без біркувань, тож вилучено як безгоспне майно, із подальшою передачею органам ДФС.

Орієнтовний розмір запобігання нанесення шкоди державі склав щонайменше 60 тис. грн.

Тривають заходи із встановлення осіб, причетних до організації та здійснення протиправної промислової діяльності.

Зауважимо, що осетрові та краби належать до червонокнижних порід, а діяння з їх вилову карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

Додамо, що протягом доби прикордонники, які несуть службу в Азовському морі, двічі виявляли правопорушення, що пов’язані з браконьєрською діяльністю, чим запобігли збитків державі на суму близько 700 тисяч гривень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси