(ВІДЕО) У столиці та області правоохоронці провели обшуки у фігурантів справи про підробку ліків від онкологічних захворювань

НАЗАД
17 листопада 2022 17:15

Заходи проводились за адресами проживання та діяльності фігурантів справи, які, зокрема, займались підробкою та збутом дороговартісних препаратів для лікування онкологічних захворювань.

Днями оперативні співробітники Держприкордонслужби, слідчі Головного слідчого управління Нацполіції, прокурори Офісу Генерального прокурора за силової підтримки прикордонного спецпідрозділу ДОЗОР провели ряд санкціонованих обшуків в Києві та Київській області.

Під час обшуків правоохоронці вилучили велику кількість ліків сумнівної якості та невідомого походження, призначених, зокрема, для лікування злоякісних пухлин.

Також були вилучені мобільні телефони, комп’ютерна техніка, банківські картки, грошові кошти у різній валюті та інші докази протиправної діяльності.

Слідчі дії тривають за статтями 305 «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів», 321-1 «Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів», 229 «Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару» та 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси