(ВІДЕО) У пункті пропуску «Краківець» число смуг для вантажівок зросло з 4 до 10 та відкрито термінал для легковиків

НАЗАД
20 червня 2022 16:54

У рамках проєкту «Відкритий кордон» відкрито рух оновленим пунктом пропуску «Краківець – Корчова», що на кордоні з Польщею.

Захід відбувся за участі представників Уряду України та Польщі, прикордонних, митних органів, місцевої влади.

Роботи над збільшенням пропускної спроможності на пункті пропуску стартували всього 10 днів тому. Зокрема, збільшено кількість смуг для вантажівок з 4-х до 10-ти та створено додатковий термінал для прикордонно-митного контролю легкового транспорту та автобусів. Для цього польська сторона надала спеціальні контейнерні модулі. Для активізації прикордонного руху в розширеному пункті пропуску збільшено кількість прикордонних нарядів та працівників митниці.

Це уже дозволило ледь не вдвічі наростити можливості прикордонного руху. За перші шість годин роботи в новому форматі через пункт пропуску «Краківець» оформлено на виїзд з України  130 одиниць великовагового транспорту. Варто зауважити, що за показниками минулого тижня за добу оформлялося близько 300 вантажівок, тобто – близько 75 вантажівок за 6 годин. 

«Фінальна мета нашої співпраці - це, звичайно, спільний контроль. Ми чекаємо найближчим часом важливі новини щодо кандидатства України членства у Євросоюзі  і настане той день, що кордонів між нашими країни дійсно не буде»,  - зазначив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Присутній на заході  заступник начальника Департаменту –начальник управління організації прикордонного контролю Юрій Лисюк подякував польським колегам за спільну співпрацю на державному кордоні та зазначив, що  це яскравий приклад того, як спільними зусиллями усіх державних органів, які здійснюють  свою діяльність на кордоні в пунктах пропуску, можна  зробити роботу швидко, оперативно та збільшити пасажиро-транспортний потік. 

Нагадаємо, проєкт «Відкритий кордон» започатковано в рамках домовленостей Президента України Володимира Зеленського та Президента Польщі Анджея Дуди та погоджено на засіданні українсько-польських міжурядових консультацій. Цей проєкт передбачає ліквідацію вузьких місць на західному кордоні та покращення логістики на напрямку Україна - ЄС. В рамках «Відкритого кордону» планується реконструкція інфраструктури існуючих пунктів пропуску (включно з під`їзними дорогами), побудова нових пунктів, запровадження спільного прикордонно-митного контролю з державами-сусідами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси