(ВІДЕО) Співробітники Держприкордонслужби та Нацполіції задокументували та ліквідували канал незаконної міграції

НАЗАД
20 липня 2018 14:16

У Харківській області успішно завершено розробку етнічного злочинного угруповання.

Оперативно-розшуковим підрозділом Східного регіонального управління під керівництвом та координацією Департаменту оперативної діяльності Адміністрації Державної прикордонної служби України у тісній взаємодії із Управлінням боротьби із злочинами пов’язаними з торгівлею людьми та Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Харківській області успішно завершено розробку етнічного злочинного угруповання. Як результат, ліквідовано транзитний канал незаконної міграції іноземних громадян із Південно-Східної Азії до Росії та далі до україно-угорської та україно-польської ділянок кордону через міста Одеса та Київ.

Днями, в ході спільної операції, в м. Харків правоохоронці затримали організаторів даного каналу разом із чисельними пособниками та черговою групою незаконних мігрантів, серед яких дев’ять громадян Бангладеш, Непалу та М’янми. «Мандрівників» намагались незаконно переправити через Харків та Київ до Польщі.

Правоохоронці з’ясували, що маршрут затриманих іноземців розпочинався з Росії, куди вони прибували легально, в тому числі на ЧС-2018 з футболу під виглядом вболівальників, а далі за допомогою переправників транзитом використовували Україну, маючи намір незаконно потрапити до країн Західної Європи. Аби викрити канал та встановити всі можливі маршрути руху мігрантів правоохоронці виконували доручення слідчого і проводили необхідні розшукові дії. Зокрема протягом тривалого часу задокументовано факти незаконного перетину державного кордону України.

Всього в період із лютого цього року задокументовано 11 епізодів протиправної діяльності з боку 22 осіб, причетних до функціонування даного каналу незаконної міграції, які діяли на території чотирьох областей України. Також всього затримано 49 незаконних мігрантів з Бангладеш, В’єтнаму, Афганістану, Сомалі, Пакистану, Непалу та М’янми.

Подальший комплекс кримінально-процесуальних дій спрямовується на притягнення до відповідальності всіх причетних до даного злочину осіб.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси