(ВІДЕО) Щодо відновлення роботи КПВВ на лінії розмежування

НАЗАД
10 листопада 2020 10:27

Сьогодні з 8.00 згідно з рішенням Командувача об’єднаних сил відновлено роботу усіх КПВВ на лінії розмежування.

В них перебуває достатня кількість персоналу Державної прикордонної служби України для забезпечення пропуску осіб та транспорту. Проте фактичний пропуск наразі здійснюється лише на Луганщині.

В КПВВ в межах Донецької області «Гнутове», «Новотроїцьке»,  «Мар'їнка» та «Майорське» поки не фіксується прибуття громадян з окупованої території, скоріш за все через блокування пропуску представниками ОРДО. Нагадаємо, що учора на своїй сторінці у мережі Facebook  Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі зазначала про можливий зрив пропуску представниками ОРДЛО. Крім того, через побоювання у відмові в пропуску незаконними збройними формуваннями не фіксується прибуття людей для перетину лінії розмежування в напрямку окупованої території.

Серед іншого на Луганщині поряд з контрольним пунктом «Станиця Луганська» розпочали пропуск КПВВ «Щастя» та «Золоте». Але на цей час, навпроти двох останніх проросійські бойовики не пропускають людей, які б планували залишити окуповану територію на цих напрямках.

Станом на 10.00 співробітники Держприкордонслужби України оформили:

У КПВВ «Станиця Луганська» на вхід з тимчасово окупованої території України - 49 осіб, на вихід - 51 особу.

У КПВВ «Золоте» - 2 особи та 1 транспортний засіб, які вибули в напрямку тимчасово окупованої території. Представники окупаційної влади автомобіль не пропустили (причину водій коментує у відео). Транспортний засіб з водієм повернулися на підконтрольну українській владі територію.

У КПВВ «Щастя» - на вихід до тимчасово окупованої території вибуло 8 осіб, в тому числі 2 дітей. Однак не виключено, що ці громадяни можуть бути повернуті незаконними збройними формуваннями, тому українська влада забезпечила автобус, який зможе привезти цих людей.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси