(ВІДЕО) Прикордонники затримали українця, який був членом НЗФ

НАЗАД
19 червня 2020 10:21

Днями, після отримання і перевірки оперативної інформації, прикордонники Краматорського загону затримали громадянина України 1984 року народження.

У 2014 році, з початком бойових дій на Донбасі, деякі місцеві громадяни свідомо вступали до лав незаконних збройних формувань, або допомагали бойовикам вчиняти злочини проти українців. Після звільнення частини населених пунктів від окупантів, дехто з таких помічників пішов разом з ними, а інші залишились вдома та до цього часу ретельно приховують вчинені раніше злочинні дії. Та постійна робота оперативних прикордонних підрозділів зі складу Об’єднаних сил, направлена на виявлення громадян, причетних до незаконних збройних формувань, дає позитивні результати.

Днями, після отримання і перевірки оперативної інформації, прикордонники Краматорського загону затримали громадянина України 1984 року народження. Правоохоронці встановили, що в 2014 році цей громадянин проходив службу в одному з підрозділів незаконних збройних формувань так званої ДНР. Він виконував завдання з огляду транспортних засобів та перевірки документів на одному з блокпостів в місті Краматорськ.

За даним фактом до Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак злочину, відповідальність за який передбачена ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань». Відомості внесені до ЄРДР. Санкція даної статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси