(ВІДЕО) Прикордонники затримали браконьєрів з уловом кефалі на 2 мільйони гривень

НАЗАД
27 вересня 2021 14:22

Військовослужбовці Одеського загону продовжують виявляти осіб, що займаються браконьєрською діяльністю в контрольованих прикордонних районах.

Під час патрулювання узбережжя озера Алібей, що в Татарбунарському районі Одеської області, прикордонники спільно з представниками поліції та рибоохоронним патрулем виявили трьох місцевих жителів, які на плавзасобі здійснювали незаконний вилов риби забороненими знаряддями лову. У такий спосіб чоловікам вдалося виловити більш як 280 кг кефалі, а це понад 3 тисячі екземплярів водних біоресурсів. Попередня сума збитку, що нанесено державі, становить майже 2 мільйони гривень.

У діях браконьєрів вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 249 КК України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

Нагадуємо, що відповідно до Закону «Про Державну прикордонну службу України» на прикордонників також покладені завдання з контролю у районах несення служби за збереженням природних ресурсів і підводної культурної та археологічної спадщини, додержанням правил промислової та іншої діяльності, охороною довкілля.

Коментує начальниця пресслужби Одеського загону Олександра Ковтун

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси