(ВІДЕО) Прикордонники викрили схему переправлення через державний кордон моряків

НАЗАД
05 серпня 2022 13:50

Оперативники Одеського прикордонного загону блокували канал незаконного переправлення військовозобов’язаних громадян через державний кордон України.

Організатором «міграційної» схеми виявився один з керівників судноремонтної та крюїнгової компанії однієї з країн Європи. Головним критерієм у підборі  «ухилянтів» була наявність фахової кваліфікації моряка або спеціаліста по ремонту морських суден, адже у подальшому планувалося їх працевлаштування на судноремонтних підприємствах однієї з країн ЄС.

У якості винагороди ділки отримували 3000 доларів США за кожну особу. Міграційний шлях призовників пролягав поза пунктами пропуску до невизнаного ПМР, де «моряків» зустрічали місцеві представники правоохоронних органів, які забезпечували подальше безперешкодне переправлення чоловіків до Республіки Молдова, проставляючи відмітки про перетин державного кордону «заднім числом» - датою до заборони виїзду з України чоловіків призовного віку.

Кінцевою точкою подорожі нелегалів була одна з країн Європейського Союзу, до якої вони вже добирались регулярними автобусними рейсами. За успішне переправлення чоловіків організатори трансферу отримували додаткову винагороду від «роботодавця».

Завдяки злагодженим діям правоохоронцям вдалось викрити пособника організатора шахрайської схеми на території України, перевізника та затримати на гарячому трьох «ухилянтів» під час безпосередньої спроби незаконного переправлення через державний кордон.

Наразі тривають слідчі дії для викриття усіх обставин правопорушення.

Заходи з викриття протиправної схеми здійснювали оперативники Одеського прикордонного загону спільно з співробітниками СБУ, представниками Нацполіції Одещини  за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси