(ВІДЕО) Прикордонники викрили групу осіб, які утримували людей у трудовому рабстві

НАЗАД
09 листопада 2021 14:47

За оперативною інформацією прикордонників в Одеській області викрили господарства, де власники експлуатували людей, які опинилися у скрутному становищі.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за 8 адресами у селі Старокозаче. Вони виявили 11 чоловіків та 1 жінку, вихідців з різних регіонів України, яких утримували в неналежних умовах та примушували до важкої праці. Наразі потерпілих доставлено у відділ Національної поліції.

Як з’ясували правоохоронці, громадяни України ромського походження підшукували робітників в Одесі серед людей, які опинилися у скрутному матеріальному становищі. Вербувальники обіцяли хорошу заробітну плату, харчування та безкоштовне житло. Приставши на таку пропозицію, жертви потрапляли у трудове рабство, де під погрозами фізичної розправи виконували польову роботу та роботу з домашнього господарства.

Окрім того, під час обшуків правоохоронці виявили близько 300 г речовини рослинного походження, ймовірно, марихуани та засоби для вживання наркотиків.

У слідчо-оперативних заходах брали участь прикордонники Білгород-Дністровського загону, співробітники слідчого відділу Білгород-Дністровського РВП та Управління міграційної поліції ГУ НП в Одеській області. Обшуки проходили за силової підтримки прикордонного спецпідрозділу «ДОЗОР» та батальйону спецпризначення НПУ за процесуального керівництва Білгород-Дністровської окружної прокуратури.

Наразі тривають слідчі дії у рамках кримінального провадження за ст. 146 КК України (Незаконне позбавлення волі або викрадення людей). Встановлюється коло осіб, причетних до вказаного злочину.

 

Коментує начальниця пресслужби Білгород-Дністровського прикордонного загону Тетяна Голінко

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси