(ВІДЕО) Прикордонники пройшли курс мовної та фахової підготовки екіпажів кораблів Морської охорони українсько-французького проєкту

НАЗАД
24 квiтня 2021 13:30

На базі Навчального центру Морської охорони, що в Ізмаїлі, відбувся перший випуск військовослужбовців, які навчались на спеціалізованих курсах мовної та фахової підготовки екіпажів кораблів Морської охорони українсько-французького проєкту.

Протягом трьох місяців двадцять моряків-прикордонників з Одеського, Маріупольського та Ізмаїльського загонів Морської охорони Державної прикордонної служби України опановували одну з мов міжнародного спілкування мореплавців для подальшого просування й реалізації унікального, сміливого, амбітного українсько-французького проєкту оновлення корабельно-катерного складу Морської охорони.

Система підготовки слухачів була розроблена спеціально. Вона ґрунтується на сучасних міжнародних методиках навчання і, насамперед, зорієнтована на специфіку службової діяльності прикордонного відомства за провідними стандартами ЄС та NATO.

Володіння персоналом мовою міжнародного спілкування – англійською − це запорука успішного інтегрування Морської охорони Держприкордонслужби у спільноту колег з провідних країн світу.

Крім викладачів Навчального центру до підготовки англомовного екіпажу долучився й доцент кафедри іноземних мов факультету забезпечення оперативно-службової діяльності Національної академії Держприкордонслужби ім. Б. Хмельницького підполковник Андрій Янковець.

Інтенсивний курс підготовки передбачав 8 годин щоденних занять 5 разів на тиждень. Крім посиленої мовної підготовки, майбутній екіпаж підвищував кваліфікацію й за основним фахом.

В процесі навчання всі хлопці проявили себе позитивно.

По завершенні курсу, моряки прикордонники отримали відповідні свідоцтва і напутні слова начальника Навчального центру Іллі Куценка: «Попереду у вас нові цікаві часи і сторінки історії Морської охорони, в які ваші імена будуть вписані вашою службою, вашою звитягою і гідністю! На вас чекає надзвичайно насичене і цікаве навчання під керівництвом іноземних інструкторів, пізнання багатьох премудростей міжнародних стандартів і ще безліч інших фахових і життєвих іспитів. Хай вас супроводжує родинне благополуччя й щастя , обґрунтований оптимізм й віра в свої сили, добробут й злагода в душі. Будьте мудрими і виваженими».

Вже за кілька днів у Францію відправиться чергова робоча група фахівців Морської охорони із нагляду за будівництвом кораблів спеціального призначення типу OCEA FPB 98 MKI.

Нагадаємо, в лютому відбувся прийом корпусу першого – головного корабля. Решта одиниць будуть серійними.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси