(ВІДЕО) Прикордонники ліквідували ще один транскордонний канал торгівлі людьми

НАЗАД
30 сiчня 2020 11:48

Державна прикордонна служба України у взаємодії з іншими правоохоронними органами продовжує ефективно протидіяти міжнародним злочинним угрупованням, причетним до торгівлі людьми.

Спільною міжвідомчою групою в складі оперативних співробітників головного оперативно-розшукового відділу Одеського прикордонного загону Південного регіонального управління Держприкордонслужби у взаємодії зі співробітниками УБЗПТЛ та СУ ГУНП в Одеській області, під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області, в рамках кримінального провадження за ч.2 ст.149 «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини», в міжнародному пункті пропуску для повітряного сполучення «Одеса» викрито та припинено функціонування міжнародного каналу торгівлі людьми.

В результаті проведених заходів, в аеропорту «Одеса», було виявлено та затримано організатора каналу незаконної торгівлі людьми - громадянку України, яка намагалася доправити до Кіпру свою співвітчизницю з метою подальшої сексуальної експлуатації. Використавши скрутне матеріальне становище жертви, організаторка запропонувала їй щомісячну грошову винагороду в розмірі 1500 - 3000 доларів США та взяла на себе зобов’язання з оформлення необхідних документів і перекриття фінансових витрат.

Жертва торгівлі людьми в добровільному порядку відмовились від поїздки. Організаторку затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі судом обрано для підозрюваної запобіжний захід тримання під вартою терміном на два місяці з правом внесення грошової застави в розмірі 600 тисяч гривень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси