(ВІДЕО) Прикордонники Морської охорони вдосконалюють знання англійської мови

НАЗАД
21 вересня 2019 11:36

В Навчальному центрі Морської охорони проходять курсову підготовку із підвищення рівня володіння англійською мовою екіпажі корабельно-катерного складу та персонал берегових підрозділів.

Підготовка слухачів двотижневого курсу включає в себе вивчення фонетичного, граматичного та лексичного матеріалів повсякденного професійного спрямування та виконання вправ на їх закріплення.

Основоположним принципом програми є виконання слухачами ситуативних завдань, метою яких є відпрацювання мовленнєвих фраз та кліше повсякденного вжитку та під час виконання службових обов’язків.

Навчальний матеріал спеціально розробленої програми реалізовується, насамперед, за допомогою активних форм і методів навчання. А отримані навички вдосконалюються в ході практичних занять та самостійного опрацювання під час самостійної підготовки.

Цього року таких курсів було вже два. Щоразу це малокомплектні групи до 10 людей, використовується спеціальне програмне забезпечення та обладнання лінгафонних кабінетів. Такий підхід є оптимальним і для якості навчання, і для навчання із безболісним відривом від служби.

Діючі командири кораблів, катерів, оглядових груп Маріупольського та Одеського загонів морської охорони підвищували свій рівень англійської мови – мови міжнародного морського спілкування - для більш ефективної та щільної співпраці із іноземними колегами під час багатонаціональних навчань і тренінгів, для якісного виконання службових обов’язків під час несення служби з охорони морських кордонів, опитування іноземних суден, тощо.

Капітан 3 рангу Роман Дроздов заступник начальника циклу морської охорони Навчального центру морської охорони сьогодні єдиний викладач англійської в Навчальному центрі. Але офіцер власним прикладом доводить, що за наявності бажання і наполегливої праці оволодіти мовою – не проблемно. Вже працюючи викладачем у центрі, Роман паралельно навчався в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті і здобув кваліфікацію філолога, викладача англійської мови та зарубіжної літератури.

Добрі результати, що показали слухачі, позитивні відгуки командирів підрозділів та перспективність таких занять стали підставою нових амбітних планів. У наступному навчальному році курси підвищення рівню володіння англійською мають пройти близько 100 моряків-прикордонників.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси