(ВІДЕО) Президент України ознайомився з роботою підрозділів морської охорони Держприкордонслужби в Азовському морі

НАЗАД
16 червня 2019 10:20

Під час своєї робочої поїздки в Маріуполь Президент України особисто спостерігав у морі за ходом спільних навчань Морської охорони Держприкордонслужби, сил Національної гвардії, Національної поліції та ДСНС.

Главі Держави та Міністру внутрішніх справ України було продемонстровано можливості та злагодженість спільних дій сил Морської охорони із Нацгвардією, ДСНС та Нацполіцією щодо затримання порушників прикордонного законодавства, відбиття ворожого нападу на судна, що перебувають в морі, недопущення несанкціонованого підходу до лінії узбережжя.

Від всіх взаємодіючих структур у навчаннях було задіяно близько 20 одиниць корабельно-катерного складу, 1 гелікоптер та 2 спецпідрозділи.

За легендою навчань судно-порушник, яке за оперативними даними завантажено вибухонебезпечними речовинами, стрімко рухалось до лінії узбережжя Маріуполя, не відповідаючи на сигнали опитування та порушуючи навігаційні правила. На його перехоплення висунулися катери Морської охорони Держприкордонслужби та Національної гвардії. Частина катерів Морської охорони спільно із Нацполіцією здійснювала перекриття підступів до узбережжя. Для прикриття дій катерів в морі з повітря було залучено гелікоптер Нацгвардії. Тим часом із судна-порушника був скинутий невідомий вантаж. Для його пошуку, підняття та знешкодження залучено групу водолазів від відділу спеціальних дій на воді «Дозор-М» Морської охорони Держприкордонслужби та фахівців ДСНС. А судно-порушника взято під контроль штурмовими групами спецпідрозділів «Дозор-М» Морської охорони та «Омега» Нацгвардії, які злагоджено здійснили одночасну висадку на судно з води та з повітря. Весь цей час катери Морської охорони та Нацгвардії забезпечували вогневу підтримку дій «штурмовиків». Судно-порушник затримано, злочинні елементи знешкоджені, загрозу ліквідовано.

Також начальник Регіонального управління морської охорони Держприкордонслужби контр-адмірал Олег Костур особисто представив Президенту України оснащення та екіпірування відділу спеціальних дій на воді Морської охорони Держприкордонслужби, за допомогою якого здійснювалися штурмові та водолазні заходи під час навчань.

Наприкінці заходу Президент України Володимир Зеленський, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко надали високу оцінку підготовці та вмілим діям морської охорони, а також стану взаємодій та ведення спільних дій.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси