(ВІДЕО) Охоронці західних рубежів навчаються управляти БПЛА в бойових умовах

НАЗАД
09 вересня 2022 09:47

Безпілотна авіація в умовах бойових дій – це очі наших наших захисників.

Виявлення руху колон ворожої техніки, розташування складів з боєприпасами чи місць знаходження артсистем, без ризику для життя побратимів-розвідників, переоцінити неможливо.

З початком повномасштабного вторгнення рф необхідність використання дронів на фронті різко зросла. Проте, кількість фахівців-операторів залишалася недостатньою. На допомогу вкотре прийшли волонтери. Люди, які мають технічну базу, навички керування безпілотниками, бойовий досвід, а головне – життєву патріотичну позицію, запропонували свою допомогу у підготовці спеціалістів даного напрямку.

Колектив ентузіастів розпочав підготовку операторів БПЛА близько п’яти місяців тому. Свої послуги з безоплатного навчання вони запропонували представникам сектору оборони й безпеки України, у тому числі й прикордонникам. Курси було започатковано в одному із західних регіонів України. З урахуванням локації та необхідності подальшої заміни бійців у районах ведення бойових дій, до підготовки були залучені військові з усіх прикордонних загонів Західного регіонального управління.

Наразі вже близько вісімдесяти представників прикордонного відомства отримали навички керування БПЛА і готові захищати Батьківщину «з неба».

Безмежна шана і щира вдячність людям, які завдяки своєму досвіду наближають нашу спільну перемогу.

Слава Україні!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси