(ВІДЕО) На кордоні з РФ правоохоронці зупинили дві оборудки на мільйони гривень та вилучили позашляховик і вантажівку

НАЗАД
27 вересня 2020 12:58

На Сумщині прикордонники зупинили дві спроби незаконного переміщення товарів через українсько-російський кордон.

Так, учора ввечері, прикордонники Сумського загону та співробітники СБУ, реалізовуючи оперативну інформацію офіцерів прикордонного оперативно-розшукового відділу (з місцем дислокації н.п. Краснопілля), на ділянці відділу «Краснопілля» поблизу кордону зупинили дві автівки. Одна з них – «Toyota Prado» української реєстрації, інша – вантажна «ГАЗель» без реєстраційних знаків. Обома автівками керували громадяни України. Чоловіки цими автомобілями незаконно перетнули кордон з території Росії, щоб перемістити товари до України.

Оглянувши транспортні засоби, правоохоронці в кузові автомобіля «ГАЗель» виявили 24 контейнери з червоною ікрою загальною вагою близько 600 кг, мішки з жіночими хустками, майже сотню коробок з художньою літературою, а також 60 флаконів з косметичними засобами. А під час перевірки автомобіля «Toyota Land Cruiser Prado» виявлені ознаки заміни ідентифікаційного номера кузова.

Наразі, за незаконне перетинання державного кордону України та порушення прикордонного режиму, на обох правопорушників складені адміністративні матеріали за статтями 202 і 204-1 КУпАП. Крім цього, до Національної поліції направлене повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 290 «Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу» ККУ.

Автомобілі разом з вантажем, попередня сума оцінки якого склала близько 2 мільйонів гривень, доставлені до прикордонного підрозділу та будуть передані працівникам митної служби.

У ході реалізації іншої інформації про можливу протиправну діяльність, отриманої від співробітників оперативно-розшукових підрозділів, прикордонний патруль неподалік від кордону з РФ в районі населеного пункту Гаврилова Слобода, що у Середино-Будському районі, виявив 34 коробки з товарами російського походження. У 29 коробках знаходились різні косметичні засоби, а в інших чотирьох – тютюнова суміш для кальяну.

Попередньо встановлено, що виявлені товари також були незаконно переміщені з території Росії на територію України.

Наразі вантаж, орієнтовна сума оцінки якого склала близько 1 мільйона гривень, доставлений до прикордонного підрозділу та буде переданий працівникам Державної фіскальної служби. Тривають заходи щодо встановлення кола осіб, які причетні до здійснення протиправної діяльності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси