(ВІДЕО) На Закарпатті та в Чернівецькій області затримали більше десятьох осіб, які планували незаконно перетнути кордон

НАЗАД
22 вересня 2022 13:55

Упродовж доби в рамках заходів «Рубіж-2022» прикордонники Мукачівського та Чернівецького загонів затримали 14 громадян України з різних регіонів країни, які мали намір крадькома дістатися Румунії та Молдови.

Зокрема, мікроавтобус із п’ятьма військовозобов’язаними чоловіками зупинили оперативники спільно з військовослужбовцями відділу «Дякове» на околиці села Теково. Пасажири, які мали з собою наплічники з особистими речами та документами зізналися, що лагодилися незаконно перетнути кордон. Оперативники Мукачівського загону встановили, що затримані у різний спосіб намагалися вийти на організаторів незаконних трансферів до ЄС, вдаючись до послуг, які пропонували зловмисники у соціальних мережах. Сплативши своїм «маркетологам» суми від 2 500 до 4 000 доларів, чоловіки отримали «інструкції» щодо подальших дій, у результаті яких, вони б мали потрапити до сусідньої країни. Наразі встановлюють коло осіб, причетних до переправлення через держрубіж військовозобов’язаних чоловіків.

Крім того, мікроавтобус з пасажирами зупинили для перевірки також й оперативники Чернівецького загону спільно з нарядом відділу «Сокиряни». У салоні авта перебували двоє осіб призовного віку, які прямували до кордону з Молдовою. Згодом, на ділянці цього ж відділу затримали ще трьох військовозобов’язаних чоловіків. Крім цього, охоронці кордону відділів «Кельменці» та «Герца» затримали ще чотирьох правопорушників.

В усіх випадках правопорушників доставили в прикордонні підрозділи для притягнення до адмінвідповідальності за ст.204-1 КУпАП, поінформовано військкомати, а також представників Нацполіції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси