(ВІДЕО) На Одещині затримали рекордні 56,4 кг кокаїну з Еквадору

НАЗАД
03 серпня 2020 09:42

Днями у «Морському порту Південний», в рамках програми по контролю за контейнерними перевезеннями, прикордонники у взаємодії з СБУ, прокуратурою та митницею затримали велику партію кокаїну.

Наркотик знаходився у контейнері з бананами, який прибув з Еквадору. Кокаїн, розфасований у 47 брикетах, був прихований у вентиляційних люках. Кожен брикет мав своє фірмове маркування у вигляді літер та цифр, що вказує на його приналежність до певного наркосиндикату.

Орієнтовна вартість вилученого «елітного» наркотику, вагою 56,4 кг, на чорному ринку може сягати понад 200 мільйонів гривень.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження відповідно до ст.305 ККУ «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів».

Варто зазначити, що це не перше затримання важких наркотиків у таких об'ємах. У лютому та в травні цього року в «Морському порту Південний» прикордонники Одеського загону вже затримували значні партії кокаїну.

У першому випадку в контейнері, який прибув з Республіки Чилі з вантажем легкових машин, правоохоронці виявили 31 брикет кокаїну загальною вагою понад 30 кг. Кожен з пакунків був промаркований зображеннями персонажа з відомої гри «Монополія».

В іншому випадку наркотик помістили у сховках, облаштованих з використанням технічних порожнин контейнера з бананами, який теж прибув з Еквадору. Кокаїн було розфасовано у 45 брикетах. Кожен брикет із зображенням міньйона було обгорнуто в свинцеве пакування, щоб зменшити вірогідність виявлення їх з допомогою сканерів та службових собак. Вага брутто виявленого наркотику склала 53,4 кг.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси