(ВІДЕО) На Одещині прикордонники затримали грека, який вербував жінок для надання інтимних послуг за кордоном

НАЗАД
01 лютого 2019 14:38

На кордоні з Молдовою в Одеській області провели спеціальну операцію по затриманню організатора каналу торгівлі людьми.

Затримання проводилось співробітниками оперативних підрозділів Південного регіонального управління Держприкордонслужби у взаємодії зі слідчим СУ ГУНП в Одеській області та співробітниками УБЗПТЛ Одещини під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області із застосуванням силової підтримки мобільного загону «ДОЗОР».

Зловмисника, громадянина Греції, затримали у пункті пропуску «Рені». Він саме намагався вивезти за кордон трьох громадянок України для їх подальшої експлуатації у сфері надання інтимних послуг.

Про можливу причетність громадянина Греції до злочину, пов’язаного з торгівлею людьми, оперативні співробітники Держприкордонслужби дізнались ще в грудні минулого року. Вони встановили, що іноземець, обманюючи та використовуючи уразливий стан молодих жінок і дівчат Одеської області, здійснює активні дії по їх вербуванню для залучення в сексіндустрію за межами України.

По даному факту було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.149 КК України «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини», в рамках якого правоохоронці задокументували декілька фактів вербування жінок з Овідіопольського району.  

Наразі іноземцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, слідство триває. Жертви торгівлі людьми відмовились від поїздки за кордон.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси