(ВІДЕО) На Буковині викрили осіб, які безпілотником намагалися переправити ящики з сигаретами через державний кордон

НАЗАД
09 серпня 2021 14:04

Прикордонники Чернівецького загону виявили групу осіб, яка за допомогою безпілотного літального апарату намагалася переправити ящики з тютюновою продукцією до країн ЄС.

Сьогодні в рамках операції «Карпати 2021» спільно з прикордонниками відділення «Нижні Петрівці» вдалося запобігти порушенню повітряного простору в межах україно-румунського кордону.

Так, під час реалізації випереджувальної інформації співробітників внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби, охоронці кордону вийшли на слід зловмисників.

Правопорушники, за 4-5 кілометрів від кордону облаштували місце для злету і посадки безпілотного літального апарату, та підготували ящики до транспортування. Однак з появою правоохоронців особи вдалися до втечі автомобілем підвищеної прохідності. На місці події прикордонники виявили 6 ящиків з майже 3 тис. пачок сигарет без марок акцизного податку України. Також наряд виявив мультикоптер, потужність якого дозволяє транспортувати ящик вагою 17 кг.

Наразі безпілотний літальний апарат та сигарети доставили в прикордонний підрозділ для передачі співробітникам ДФС.

Заходи з пошуку, причетних до здійснення протиправної діяльності осіб, тривають.

Нагадаємо, цими вихідними на Прикарпатті виявили Ан-2, який порушив державний кордон України та використовувався для контрабандної діяльності. Літак Севастопольської бригади тактичної авіації ім. Олександра Покришкіна здійснив перехоплення порушника.

 

Коментує прессекретар Чернівецького прикордонного загону Сергій Бровко

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси