(ВІДЕО) Морські прикордонники вперше відпрацювали стрибки з гелікоптера у відкрите море в повному спорядженні

НАЗАД
09 вересня 2021 15:15

Спільно з підрозділами ВМС ЗСУ бійці відділу спеціальних дій 23-го загону Морської охорони в зоні ООС виконали практичні вправи зі стрибками з гелікоптера, що рухається над водою на висоті близько 5 метрів.

Досвід безпарашутного десантування протидиверсійної групи підводних плавців специ-прикордонники набули вже чималий: і в рамках міжнародних навчань, і міжвідомчих зборів, і за програмою фахової підготовки.

Цього разу спецпризначенці відпрацьовували імітацію ситуації, коли до важкодоступного району потрібно доставити групу водолазів, які зможуть провести відповідні роботи на певній глибині. Отже, водолаз стрибає з гелікоптера у воду в споряджені, з аквалангом, готовий одразу приступити до занурення й виконання завдань під водою. Загальна вага екіпірування в такому випадку складає до 30 кг. І це суттєво впливає на розрахунки приводнення водолаза, тож відпрацювання подібних стрибків має бути системним, потребує особливого зосередження і підготовки.

«На відміну від попередніх тренувань, сьогодні ми використовували не лише костюми для дайвінгу, а й решту екіпірування, яке ми отримали в рамках міжнародної технічної допомоги від американських партнерів з Програми EXBS. Спорядження сучасне, відповідає поставленим перед нами задачам, але навіть саме унікальне обладнання треба навчитися застосовувати, зокрема й в екстремальних умовах, як наприклад безпарашутний стрибок з гелікоптера у відкрите море. Ми зробили це вперше, тепер проаналізуємо і знов тренуватимемося вже з урахуванням всіх особливостей, що відчули на собі» - каже командир групи морських прикордонників В’ячеслав.

Такі практичні заняття заплановані й на найближчий час, будуть проводитися на постійній основі, щоб покращити вміння та навички бійців і здатність виконання завдань у повному спектрі – від протидії диверсійним групам до пошуково-рятувальних операцій.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси