(ВІДЕО) Курсанти Національної академії Держприкордонслужби взяли участь у чемпіонаті України з універсального бою

НАЗАД
11 березня 2019 17:14

На Одещині, у місті Чорноморськ, відбувся чемпіонат України з універсального бою серед юнаків і дівчат 13-17 років.

В урочистому відкритті чемпіонату взяли участь представники громадських організацій та міської влади, відомі спортсмени, а також доцент кафедри фізичної підготовки та особистої безпеки прикордонного вишу Андрій Чудик, який до того ж став суддею змагань.

Протягом двох днів 130 юнаків та дівчат з 9 областей України виборювали звання кращого універсального бійця.

Змагання були поділені на декілька етапів. Спочатку учасники долали смугу перешкод, метали ножі, стріляли з пневматичної зброї, підкорювали мотузкову драбину та канат. Згодом на спортсменів чекали випробування на рингу за двома версіями – «лайт» та «класика», тобто боротьба та рукопашний бій.

 Цього року у чемпіонаті взяли участь й 12 курсантів Національної академії Державної прикордонної служби України, які у заліку показали доволі добрий результат. У версії «лайт» курсанти Станіслав Станіславський, Олександр Олешко, Микола Нізовець та В’ячеслав Тарасенко, виступаючи у різних вагових категоріях, вибороли бронзові медалі, а Денис Казаку – взяв срібло.

А от серед спортсменів віком 16-17 років у розділі «класика», курсанти НАДПСУ посіли призові місця в усіх без виключення вагових категоріях. Тут п’ять бронзових медалей вибороли Ілля Остах, Ростислав Кружко, Станіслав Станіславський, В’ячеслав Тарасенко та Денис Казаку. Срібло поклали у свою спортивну скарбничку Володимир Довгопол, Максим Прокопов та Микола Низовець. А звання кращих та, відповідно, золоті нагороди чемпіонату заслужено отримали Володимир Мельник, Олександр Олешко, Ілля Дзісяк і Роман Зінько.

Варто зазначити, що у ваговій категорії до 70 кг усі три призові місця на п’єдесталі посіли також курсанти.

«Вибороти першість мені допомогла передусім тривала підготовка до цих змагань, а також підтримка товаришів, які вболівали за мене й спонукали до перемоги. Універсальний бій є для мене новим випробуванням. Тут потрібне вміння й швидко рухатися, й стріляти, й метати ножі. Він дуже динамічний – щойно ти подолав смугу перешкод і майже без відпочинку вмить вступаєш у бій з суперником. Так би мовити результат спарингу в буквальному змісті написаний на моєму обличчі, проте, це мене зовсім не бентежить – спорт є спорт і я все ж таки здобув перемогу, синці та садна загояться, а ось здобутий досвід в майбутньому стане у нагоді», -  розповів курсант Ілля Дзісяк:

Щодо командної першості, то в ній найкращою стала команда Одеської області, друге місце посіла команда з Вінниці, а третє – за командою з Хмельниччини.

Варто віддати належне й дівчатам, які брали участь у чемпіонаті. Вони настільки завзято змагалися на смузі перешкод, а на татамі так азартно та несамовито вели бої, що це викликало повагу та бурхливі оплески присутніх. Ну, а їхня неабияка емоційність стали своєрідною родзинкою змагань.

Цікаво, але цього разу медалі отримали не лише учасники змагань. Ще одну нагороду отримав й головний суддя чемпіонату – ветеран-прикордонник Юрій Каляпін. Микола Подоляк урочисто вручив йому відомчу  медаль «100 років прикордонній охороні». Свого часу Юрій Каляпін став переможцем чемпіонату прикордонного відомства з боротьби самбо. Він й дотепер прививає любов до спорту у підростаючого покоління. І хоча отримана нагорода не стосується спорту, за словами ветерана, вона для нього має не менше значення, ніж усі ті, які він отримав у своїй спортивній кар’єрі.

Попереду у юних спортсменів – нові тренування, нові перемоги, проте, як зізнаються вони самі, найголовніша перемога – це перемога над собою.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси