(ВІДЕО) Корабельно-катерний склад Морської охорони долучився до заходів з відзначення Дня Військово-Морських Сил ЗСУ

НАЗАД
05 липня 2020 14:42

Цього року, в рамках карантинних обмежень, пов’язаних із пандемією вірусної хвороби, урочисті заходи з нагоди Дня Військово-Морських Сил ЗСУ України пройшли в Одесі у досить закритому форматі.

Однак, як і щороку, корабельно-катерний склад Морської охорони Держприкордонслужби долучився до святкувань за планом походу із побратимами по морських просторах.

Біля причалу Морвокзалу Одеси відбулась церемонія підняття прапору на флагмані українського флоту фрегаті «Гетьман Сагайдачний», за участі президента України Володимира Зеленського пройшло й вручення нагород кращим представникам ВМС ЗСУ.

На знак подяки за ефективну співпрацю, 13 військових моряків отримали й відзнаки Регіонального управління Морської охорони Держприкордонслужби.

Одразу ж флагман із почесними гостями на борту, серед яких і Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко, вийшов в море, де відбувалися демонстраційні дії сил та корабельно-катерного складу національного флоту за підтримки Морської охорони та спеціальних суден, катерів Морської пошуково-рятувальної служби. Як і в повсякденному житті та службі бойові кораблі й цивільні судна продемонстрували єдність та злагоджену взаємодію у розвитку різних ситуацій.

Гелікоптери ВМС пронесли державний та прапор Військово-Морських Сил, тим часом у єдиному строю із демонстраційними прапорами України, ВМС та Морської охорони Держприкордонслужби пройшли нещодавно отримані флотом 2 американські патрульні катери «Айленд» і корабель Морської охорони «Поділля».

Катер Морської охорони «Балаклава» у групі із малими броньованими катерами відіграв імітацію відбиття атаки малих швидкісних цілей, судна забезпечення флоту у співдружності з морською пошуково-рятувальною службою надавали допомогу судну, що зазнало лиха. Тим часом парашутисти вправлялися у приводненні у визначений район десантування.

Всім учасникам дійства вдалося добре впоратися з поставленою задачею, кожен елемент відпрацьований ефектно і безпечно.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси