(ВІДЕО) Човняру, який хотів переправити в Молдову військовозобов’язаних, оголосили про підозру

НАЗАД
27 березня 2023 13:50

Організатора незаконного переміщення осіб затримали біля кордону з Молдовою.

За результатами проведених заходів оперативні співробітники Могилів – Подільського прикордонного загону викрили громадянина України, який організував незаконне переправлення чоловіків призовного віку через кордон.

Протиправну діяльність налагодив 58-річний житель міста Ямпіль. Жителя Вінниччини та двох його «підопічних» - осіб призовного віку, прикордонники затримали неподалік державного кордону на березі Дністра. Чоловік планував переправити мешканців Запорізької та Житомирської області за допомогою надувного човна з електродвигуном. Чоловік для «нічної подорожі» також прихопив з собою тепловізор.

Вартість послуги він оцінив у 5 тисячі доларів США за кожного. За ці кошти переправник «гарантував» потенційним призовникам безперешкодне потрапляння до Молдови.

Під час проведення слідчих дій за місцем проживання затриманого було виявлено та вилучено ще один гумовий човен, мобільні телефони, планшет та документи з записами, які мають значення для кримінального провадження.

Організатору незаконного переправлення вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст. 332 ККУ (Незаконне переправлення осіб через державний кордон). Чоловіку загрожує до 9 років позбавлення волі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси