(ВІДЕО) Бойовика, який охороняв уламки збитого літака рейсу MH17, прикордонники зі складу Об’єднаних сил затримали у Торецьку

НАЗАД
27 лютого 2019 09:28

Оперативники Донецько-Луганського регіонального управління прикордонного відомства затримали громадянина України, який брав безпосередню участь у діяльності незаконного збройного формування «Восток».

Оперативні підрозділи Держприкордонслужби України, які залучені до операції Об’єднаних сил, активно здійснюють пошук та фіксацію фактичних даних про протиправну діяльність окремих осіб та груп з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності. При цьому особлива увага приділяється викриттю осіб, причетних до протиправних дій озброєних банд, створених та підпорядкованих Російською Федерацією, які реалізовували агресію проти України.

Оперативники Донецько-Луганського регіонального управління прикордонного відомства України зі складу Об’єднаних сил спільно зі співробітниками сектору кримінальної поліції Торецького ВП в результаті реалізації отриманої інформації затримали громадянина України, який брав безпосередню участь у діяльності незаконного збройного формування «Восток».

У ході опитування затриманого правоохоронці з’ясували, що 41-річний українець ще у липні 2014 року, після відбування покарання за зґвалтування в одній з колоній на окупованій території, відразу вирішив добровільно піти на службу до бойовиків. Завдання російських кураторів сумлінно виконував на блокпостах у Шахтарському районі Донецької області, де, зі слів затриманого, неодноразово був свідком злочинів та знущань над цивільними громадянами, що одного разу навіть призвели до розстрілу місцевої жительки, яка не виконала якихось вимог проросійських найманців.

Підтвердити злочинну діяльність затриманого бойовика допомогли дані із соцмереж, де він «засвітився» на фоні уламків збитого збройними формуваннями РФ пасажирського літака «Boeing 777» трагічного рейсу MH17 малазійських авіаліній. Він майже два місяці здійснював охорону залишків літака і речових доказів та підтвердив інформацію, що ракета, якою був збитий «Boeing», була випущена з району окупованого на той час російськими найманцями населеного пункту Грабове Шахтарського району Донецької області.  

У листопаді 2014 року чоловік через активізацію бойових дій дезертирував з проросійського бандформування та тривалий час переховувався в окупованому Єнакієвому. У лютому цього року вирішив налагодити «мирне» життя вже на контрольованій українським урядом частині Донеччини та з цією метою переїхав до Торецька.

За повідомленням прикордонників територіальним підрозділом Національної поліції у Донецькій області внесені дані до ЄРДР про виявлення ознак злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань». Правоохоронцями проводяться подальші слідчі дії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси