(ВІДЕО) Біля кордону з Білоруссю прикордонники виявили місця незаконного видобутку бурштину

НАЗАД
21 лютого 2020 12:52

Військовослужбовці Луцького загону на відстані двох кілометрів від кордону з Республікою Білорусь виявили місця незаконного видобутку бурштину.

На території Рокитнівського району Рівненської області прикордонники відділу «Березове» виявили ділянку місцевості, де був розмитий ґрунт та, ймовірно, здійснювався незаконний видобуток «сонячного каміння». Про протиправну діяльність також свідчили приховані неподалік чотири пожежні рукави.

Даний факт прикордонники зафіксували та для внесення відомостей в ЄРДР направили повідомлення до компетентних правоохоронних органів.

Крім того співробітники Держприкордонслужби сповістили керівництво органів місцевої влади, Національну поліцію, СБУ та прокуратуру для проведення перевірки.

Варто зазначити, що, Кримінальний кодекс України доповненою статтею 240-1 від 29.12 2019 року, відповідно до якої незаконне видобування бурштину, а так само збут, придбання, зберігання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, караються штрафом від трьох тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси