(ВІДЕО) Біля КПВВ «Мар’їнка» та «Станиця Луганська» з 6-ї ранку збираються охочі перетнути лінію розмежування

НАЗАД
10 червня 2020 08:50

Сьогодні, об 11.00, згідно з наказом командувача ООС, відновлюється пропуск через лінію розмежування в КПВВ «Мар’їнка» та «Станиця Луганська».

Наразі в зазначених КПВВ достатня кількість присутніх змін прикордонних нарядів, які готові до відновлення пропускних операцій.

Охочі перетнути лінію розмежування на тимчасово окуповану територію почали збиратися біля КПВВ близько 6-ї години ранку. Станом на 8.30 біля «Станиці Луганської» зібралося 45 осіб, а біля «Мар’їнки» - 55 транспортних засобів (та близько 90 осіб). Серед тих, хто зібрався біля КПВВ, є діти та літні люди.

Водночас, не виключено, що бойовики відмовлятимуть в пропуску особам, які перетинатимуть лінію розмежування з боку підконтрольної українській владі території. Щоб не виникало скупчень осіб та транспорту у так званій сірій зоні, пропуск осіб сьогодні буде здійснюватися поступово.

Нагадаємо, що з сьогоднішнього дня у контрольних пунктах в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» (пішохідний) та «Мар’їнка» щоденно буде здійснюватися пропуск з 11.00 до 14.00. З міркувань безпеки за пів години до завершення зазначеного часу допуск осіб на територію КПВВ для перетину лінії розмежування буде суттєво обмежений.

Враховуючи регламентований час здійснення пропуску пріоритет буде надаватись громадянам, які слідують з причин соціально-гуманітарного характеру, у разі наявності підтверджуючих документів, та особам, які слідують для складання зовнішнього незалежного оцінювання.

Для перетину лінії розмежування в КПВВ громадяни будуть допускатися із засобами захисту органів дихання. Одночасно у контрольних пунктах зможе перебувати така кількість осіб, що забезпечить дотримання соціальної дистанції.

Крім того, громадяни, які слідують з тимчасово окупованої території України, будуть проходити безконтактний температурний скринінг тіла та опитування на предмет контактування з хворими на COVID-19. Варто врахувати, що ця категорія громадян (крім тих, хто прибуває для участі в ЗНО) буде пропускатись лише за умови згоди на проходження самоізоляції, з використанням єдиного електронного сервісу «Дій вдома», або обсервації.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси